Herrens förutseende lämnar andra testplatser som slår över skrotor

Det är en kort promenad uppförsbacke från King’s Cross till hörnet av Barnsbury Road och Tolpuddle Street, på västra kanten av Angel i norra London. Det fanns en cricketjord här en gång, White Conduit Fields, som namngavs för stoneworksna som Unibet transporterade vatten från den lokala våren. Marken är långt borta nu, begravd djupt bland de många lager av gamla London som ligger under de nya gatorna. Men det finns små ledtrådar, för de som ser. En närliggande cul-de-sac bär fortfarande namnet, en restaurang upptar den gamla puben som en gång delade den också, och över vägen vid grusfotbollsplanen i Barnard Park finns en liten skylt med en precis av platsens plats i historien . Eftersom White Conduit, skrev Unibet spelbolag på nätet historikern AD Taylor, var “ekollonen som blomstrade in i den gigantiska ek”.

Den ek växer fortfarande.Det är fem miles längre väster i St John’s Wood, 30 minuter bort genom Camden backstreets på 274 bussen: Lord’s. Thomas Herre, mannen som gav den Unibet namnet, arbetade på White Conduit Club som en netto bowler och, som Plum Warner uttryckte det, “en slags allmän skötare”. Herrens fader hade land men det blev sekvestrerat efter Jakobitupproret och för en tid tog Herren upp sig som arbetare på själva gården som han brukade äga. Hans son, Thomas, reste till London och trodde att han skulle sätta sig upp i vinhandeln men hittade en bättre möjlighet när graven av Winchilsea och den framtida hertigen av Richmond erbjöd sig att Unibet bygga upp en ny privat mark i hela staden. Jonny Bairstow : “Motgång har gjort oss starkare. Vi är en speciell familj Läs mer

Första Herren satt upp på Dorset Square, nära Marylebone.White Conduit flyttade med honom och fusionerades snart med den nybildade Marylebone Cricket Club. Hyrorna på Dorset Square växte för högt och Lord flyttade till norra banken i St John’s Wood Estate. Då bestämde parlamentet att den nya regentens kanal skulle löpa genom platsen. Så Herren kom Energybet äntligen till den nuvarande platsen. Herrens namn passade marken bra. Det var White Conduits regel att “ingen än gentleman någonsin att spela” och medan den nya MCC var lite mer avslappnad, har den alltid behållit en aristokratisk luft, som för att vara ärlig nu Energybet bonus verkar utesluta staden i närheten , och spelet som det spelas runt om i landet.

Herre, skrev Jim Kilburn, “den plats där du tar ut din hatt när du går in”.Kilburn, som tillbringade mer än 40 år som cricketkorrespondent för Yorkshire Post, älskade det där. “Herrens befogenhet är respekt,” skrev han. “Att sitta vid Herrens är att dela i sak och så bli en egen substans.” Kilburn var inte ensam för att känna det. Och väntelistan för att gå med i Mitt kundcenter är fortfarande 27 år lång. Men de samma egenskaper som Kilburn beundrade i det gamla landet gnider andra Energybet på fel sätt. John Arlott beskrev det som “en plats för auktoritärer”. Och medan Kilburn ansåg att “några andra ställen så lyckligt blandar formalitet och komfort”, verkar det ofta som att den utesluter den andra.

I London skulle jag tidigare gå till The Oval, en antagning Det kommer sannolikt att slippa missnöje med motiveringen att MCC-medlemmar som regel inte brukar vara Guardian-läsare.Och den en man jag träffade som var medlem i båda valkretsarna förklarade att en Energybet kopia av det papper som draperades över grannstolen var ett utmärkt sätt att säkra sig lite mer armbågsrum eftersom det gjorde så många andra medlemmar motvilliga att sitta bredvid honom. Herrens har för många luftar och nöjen för min smak, för många åskådare som har kommit att ses snarare än att titta på.

MCC hade nyligen sitt årsstämma. President Roger Knight gav ett tal där han beskrev Testcricket som ett “London-centrerat” spel, ett uttalande som tycks vara mottaget bra runt om i landet och, framför allt, du föreställer dig i Yorkshire och Lancashire. Riddarens nummer staplar upp.Han påpekade att över 340 000 åskådare under de senaste tre åren har kommit till Herrens för att se det första testet på sommaren.Samtidigt har de tre följande testen, som alla hålls på Headingley, dragit endast 110 000, eller “32% av siffra för Herrens”, som Knight uttryckte det. “Och i 2012, när det fanns tre tester mot västindien, var publiken här högre än de andra två grunderna ihop.”

Därför föreslog Knight, att Herrens fortsättning skulle leda till två testmatcher en sommar. “Det är inte säkert att från 2020 och framåt kommer det att finnas tillräckliga testkampanjer för att MCC ska kunna delas ut två per sommar,” säger Knight, “helt enkelt för att det inte finns tillräckligt med testkamper för att fördela bland de grunder som kan förväntas scenen. “Han argumenterar för att” Testcricket blomstrar i London, tiden har kommit att uppmärksamma det faktumet “.Den här gången är också det ögonblick där Herrens ansikten förlorar sitt andra test. Med en annan match på The Oval hålls tre av varje sommar sju matcher i London och de sju kvarvarande Testplatserna, många som kämpar för pengar, konkurrerar med varandra om fyra matcher.

I det här argumentet verkar det som att det som är mest viktigt för MCC inte är testkrickettens hälsa runt om i landet, men huruvida medlemmarna fortfarande får njuta av sina 10 dagar med Testcricket varje sommar. Warner beskrev en gång MCC som “en privat klubb med en offentlig funktion”. Ridders ord avslöjar på vilken sida balansen ligger. • Detta är ett utdrag ur Spin, The Guardians veckovisa cricket-e-post. För att prenumerera besök bara den här sidan, hitta “Spinnet” och följ anvisningarna.

Rate this post