Μίλος Ραονίκ: “Ο Πιτ Σάμπρας ήταν το είδωλό μου και θα ήθελα να κερδίσω το Wimbledon”

Ο Raonic, ο κόσμος No9, ακούγεται αντανακλαστικός καθώς θέλει να εκπληρώσει ένα όνειρο παιδικής ηλικίας στο Wimbledon. “Ήταν μια φαντασία να γίνω τενίστας”, λέει. “Αλλά είναι σαν εκείνο το όνειρο που έχετε όταν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας και μόλις συγκρατήσατε το τρόπαιο του Wimbledon. Είχα αυτά. Ήταν ποτέ ρεαλιστική γι ‘αυτό; Όχι. Αλλά ποιος είναι ρεαλιστικός στις 12 ή στις 13;

“Η προοπτική και οι στόχοι μου έχουν αλλάξει. Αν κοιτάξετε πίσω στις συνεντεύξεις που έκανα στις 16, είπα ότι θα ήθελα μια σταθερή καριέρα ως κορυφαίος 50 παίκτης. Τότε το έκανα και έχω βρεθεί στο top 15 ή το top 10 για πολύ καιρό. Αισθάνομαι ότι είμαι ακόμα καλύτερα τώρα και οι στόχοι μου έχουν προσαρμοστεί καθώς έχω δει τι μπορώ να βγάλω Sportingbet μπονους από τον εαυτό μου. “Ονειρεύτηκα να κρατήσω το τρόπαιο του Wimbledon. Ήταν ποτέ ρεαλιστική γι ‘αυτό; Οχι.Αλλά ποιος είναι ρεαλιστικός στις 12 ή στις 13; Raonic είναι ίσως ο μόνος επαγγελματίας του τένις που μπορεί να πιέσει μια συνέντευξη με ενημερωμένες καλλιτεχνικές αναφορές στους Ai Weiwei και Andy Warhol. Όμως, αφού έφτασε τα τέσσερα τελευταία στο Wimbledon το 2014 και έρχεται τόσο κοντά στο πρώτο του Grand Slam τελικό όταν πιέζει τον Andy Murray σε πέντε σετ στο ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν φέτος, ο Raonic παίζει περισσότερο με αθλητικές πεποιθήσεις. Η απόφαση του να απασχολήσει τον John McEnroe ως σύμβουλο προπονητών φέτος το καλοκαίρι υποδηλώνει ότι ο Raonic έχει κάτι περισσότερο από το τεράστιο του σερβίς για να κάνει μια σοβαρή πρόκληση στο Wimbledon. Ο McEnroe, ο οποίος κέρδισε το Wimbledon τρεις φορές, δήλωσε στους New York Times: “Νομίζω ότι θα μπορούσε να το κερδίσει.Ας ελπίσουμε ότι μπορώ να του δώσω μια καλύτερη κατανόηση για το πώς να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του, το μέγεθός του. ”

Ο Raonic είναι έξυπνος και πιο περίπλοκος από ότι μπορεί να εμφανιστεί στις περιστασιακά ήπιοι συνεντεύξεις τύπου του. Αντέδρασε στην ανακοίνωση της McEnroe για τη νέα τους συνεργασία, υποδεικνύοντας: “Κάθε προπονητής που έχω είναι σύμβουλος. Και είναι προσωπικά η δουλειά μου, από ό, τι ακούω, να ζυγίσω τι αξίζει και τι είναι καλύτερο για μένα. Είμαι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Milos Raonic Tennis “. Η δήλωση αυτή έχει τις ρίζες της στον βαθμό χρηματοδότησης που ξεκίνησε ο Raonic ως μέσο για την εξουδετέρωση των αμφιβολιών των γονέων σχετικά με την απόφασή του, ηλικίας 18 ετών, πριν από 7 χρόνια.Στο Raonic μπορεί μερικές φορές να φανεί σαν να χρησιμοποιεί ένα cleaver με την εξυπηρέτηση του – ενώ, εδώ στο Beefbar, φαίνεται λιγότερο χασάπης από ένα ρευστό στοχαστή.

Ο Raonic έχει τρεις προπονητές αλλά ενδιαφέρεται να προτείνει ότι ο καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο. Εάν ο McEnroe θα προσθέσει καταλαβαίνω από το γήπεδο και το θράσος ενός επταπλάσιου νικητή, ο Carlos Moyá και ο Riccardo Piatti προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. “Το coaching είναι πραγματικά σημαντικό σε αυτό το επίπεδο”, λέει ο Raonic. “Ο Κάρλος είναι πολύ πιο χαλαρός από μένα. Έχει τη νοοτροπία της Μαγιόρκα και με έχει διδάξει να μην δίνω σημασία στα πράγματα που μου μπορεί να με διανοίξει και τα οποία δεν έχουν σημασία. “Twitter Pinterest Ο Μίλος Ραόνικ πήρε τον Andy Murray σε πέντε σετ στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν.Φωτογραφία: William West / AFP / Getty Images Ο Raonic παραδέχεται ότι η έντασή του σημαίνει ότι φοράει ένα στόμιο για να σταματήσει να λερώνει τα δόντια του – και έτσι η χαλαρή παρουσία του Moya, ενός κόσμου No1 για μια περασμένη περίοδο, είναι επωφελής. Αλλά ο Raonic τονίζει ότι ο McEnroe και ο Moyá διακρίνονται από τον Piatti. “Υπάρχει μικρότερη διάρκεια ζωής με πρώην παίκτες. Ένας πρώην παίκτης μπορεί να σας βοηθήσει – αλλά προέρχεται από την προσωπική τους εμπειρία στην περιοδεία. Ενώ Riccardo, ο οποίος είναι προπονητής μέσω και μέσα, θέλει να είναι στο δικαστήριο έξι ώρες. “Ένας συνταξιούχος παίκτης δεν επιθυμεί να είναι στο δικαστήριο μόνο για χάρη της. Αλλά ο Riccardo θα απολαύσει την προπόνηση ενός πεντάχρονου. Το παιδί θα χτυπήσει την μπάλα παντού και ο Riccardo θα τρέξει γύρω και να πάρει μπάλες για δύο ώρες πριν προπορεύεται μου.Για να είμαι ειλικρινής αυτός πιθανώς απολαμβάνει αυτή την πτυχή περισσότερο από το να δουλεύει με επαγγελματίες. Είναι μια πολύ διαφορετική νοοτροπία σε μερικούς πρώην παίκτες που σας δίνουν την εμπειρία τους. Αλλά είναι σημαντικό να έχουμε και τα δύο. ”

Το δυναμικό του Raonic για να κερδίσει ένα grand slam ήταν φανερό φέτος στην Αυστραλία. Πέτυχε τον Roger Federer στο Brisbane και στη συνέχεια ο Stan Wawrinka στο Australian Open – προτού να οδηγήσει τον Murray σε δύο σετ σε ένα επικό ημιτελικό. «Έπαιζα υπέροχα», θυμάται. “Ήταν σίγουρα το καλύτερο τένις που έχω παίξει ποτέ. Αλλά τα προβλήματα με τον αγωγό μου άρχισαν στο τρίτο σετ. Ένιωσα μια σφίξιμο, αλλά είπα: «Εντάξει, αυτό είναι ίσως απλώς κόπωση…συνεχίστε». Στη συνέχεια, στην τέταρτη, ήταν αρκετά οδυνηρό και έγινε εμπόδιο.Αυτός ο αγώνας εναντίον του Andy μου έδωσε περισσότερη θλίψη από κάθε άλλη, γιατί αν είχα μείνει υγιής, είχα μια καλή ευκαιρία να το κερδίσω. Είναι επίσης κακό επειδή πέρυσι έπρεπε να ασχοληθώ με τόσα τραυματισμό. “Αυξήθηκε στον No4 στον κόσμο πριν από τους τραυματισμούς εκτροχιάσει τη σεζόν του 2015. «Ήμουν λίγο καταθλιπτικός για όλα αυτά», παραδέχεται. “Υπήρχε πάντα μια γκρίζα περιοχή – ίσως μπορείτε να παίξετε τον αγώνα αν δεν εξασκηθείτε. Τίποτα δεν ήταν συγκεκριμένο και έπρεπε να σταματήσω τη σεζόν νωρίς και να προσπαθήσω να κάνω τον τραυματισμό πίσω μου. “Ο Raonic δεν φαίνεται τραυματισμένος τώρα, αλλά η ημιτελική εμφάνισή του πριν από δύο χρόνια σηματοδοτεί τη μοναδική φορά που έχει προχωρήσει μετά τον τρίτο γύρο στο Wimbledon. Η υποψία του για την επιφάνεια παραμένει. “Κανείς δεν παίζει το καλύτερο τέννις τους στο γρασίδι. Πρόκειται για τη διαχείριση του πόσο χειρότερα παίζετε.Ακριβώς επειδή είναι πιο ολισθηρό, η επιφάνεια είναι τόσο σκληρή. Έπρεπε να μάθω να δέχομαι ότι είναι τόσο δύσκολο για τον αντίπαλό μου. “Το 2011, κατά τη διάρκεια αγώνα δευτέρου γύρου στο Wimbledon εναντίον του Gilles Müller, ο Raonic γλίστρησε και έπεσε. “Αυτό με έβαλε έξω για τρεις μήνες. Ήταν στο τρίτο δικαστήριο. Για τα επόμενα χρόνια ζητούσα πάντα να μην παίζω στο τρίτο δικαστήριο. Είπα: “Παρακαλώ, δεν θέλω να σκεφτώ αυτό το δικαστήριο. Πες μου σε οποιοδήποτε άλλο δικαστήριο. ‘Την επόμενη φορά που έπαιξα ήταν το έτος που έκανα το semis [το 2014]. Εκείνη τη χρονιά χτύπησα σκληρά την μπάλα. Πριν θα το δοκιμάσω και θα το τοποθετήσω – και τότε άρχισα να το χτυπάς πραγματικά σκληρά. Ήταν υπέροχο μέχρι που ήμουν πολύ απογοητευμένος με το πώς έπαιξα σε αυτό το ημι [ενάντια στον Federer]. Το Γουίμπλεντον μου έχει διδάξει τα πιο πολύτιμα μαθήματα από όλα τα χάλια.Έχει μια διαφορετική αύρα – και το Wimbledon είναι σίγουρα το τουρνουά που δέχομαι περισσότερο. Επίσης, ο Πιτ Σάμπρας ήταν το είδωλό μου και αυτός είναι ένας άλλος λόγος που θα ήθελα να κερδίσω το Wimbledon ».

Η προετοιμασία του Raonic αρχίζει την επόμενη εβδομάδα στο πρωτάθλημα Aegon στο The Queen’s Club. “Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα Queen’s και μου άρεσε πολύ. Έχει μεγάλα γήπεδα, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και είναι σίγουρα το καλύτερο μέρος για να προετοιμαστείτε για το Wimbledon. Μου αρέσει επίσης το γεγονός ότι είναι πιο κοντά στο κέντρο της πόλης του Λονδίνου, έτσι ώστε να μπορείτε να βγείτε έξω και να κρατήσετε το μυαλό σας φρέσκο ​​προτού κλείσετε τον εαυτό σας σε ένα σπίτι στο Wimbledon. “Το Wimbledon μου έχει διδάξει τα πιο πολύτιμα μαθήματα όλων των slams.Έχει μια διαφορετική αύρα Queen’s Club θα ξεκινήσει τη σύνδεσή του με τον McEnroe και είναι ένα σημάδι του πόσο μακριά έχει έρθει από τότε που προπονήθηκε από τον πατέρα του στο Richmond Hill του Οντάριο. “Είχαμε μια συμφωνία στη λέσχη τένις Blackmore. Σε ώρες αιχμής θα ήταν 36 δολάρια την ώρα για ένα δικαστήριο, έτσι ο μπαμπάς μου μίλησε στους διαχειριστές και είπαν ότι πληρώνετε ένα βασικό ποσό για το μήνα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικαστήρια όταν είναι δωρεάν. Ο μπαμπάς μου με έγραψε από 6 έως 8 το πρωί και 9 με 11 το βράδυ. Αυτά ήταν τα δύο slots όταν ήταν εγγυημένο ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο δικαστήριο. Ήμουν εννιά χρονών και έτσι ήμουν χαρούμενος που ήμουν αργά. »Ο Raonic είναι πλέον σε θέση να εκτιμήσει πόσο δύσκολο ήταν για τους γονείς του να εγκαταλείψουν την παλιά Γιουγκοσλαβία στον Καναδά. “Όταν μετακόμισε, το 1994, ήμουν τρία και ο αδερφός μου και η αδελφή μου ήταν έφηβοι.Ήταν μια τεράστια αλλαγή για τους γονείς μου αλλά ήταν τυχεροί. Και οι δύο έκαναν δουλειές την ίδια μέρα ». Η οικογένειά του είναι καταγωγής Σερβίας και από το Μαυροβούνιο. “Η βαλκανική σύγκρουση ήταν ένα μέρος της απόφασης για κίνηση – άλλη μια ευκαιρία. Η σύγκρουση τους έσπρωξε πέρα ​​από τη γραμμή. Ήταν πολύ δύσκολο γι ‘αυτούς, αλλά δεν μας έδειξαν ένα κομμάτι. Τα πάντα ήταν προσανατολισμένα στο να μας δώσουν ευκαιρίες – και για μένα αυτό σήμαινε το τένις. “Ο πατέρας του έχει διδακτορικό δίπλωμα στην ηλεκτροτεχνική και η μητέρα του είναι πλοίαρχος στον τομέα της πληροφορικής – και, όπως λέει ο Raonic, θεωρώ το τένις ως ένα ρεαλιστικό επάγγελμα επειδή είναι ένα αθλητικό εμπόδιο “, προσθέτοντας:” Υπάρχουν πολλά οικονομικά οφέλη στην κορυφή αλλά μειώνεται γρήγορα. Είναι δύσκολο να ξεκινήσεις.Θυμάμαι ότι αν παίζεις τα Futures της Φλόριντα υπάρχουν πέντε αγώνες για να προκριθείς και πρέπει να κερδίσεις τον πρώτο σου γύρο για να πάρεις τα σημεία ATP. Θα σας κάνει είτε θα σας σπάσει.

“Θα μπορούσατε να παίξετε τέσσερις αγώνες και να μην φτάσετε στην κύρια κλήρωση και δεν θα κάνατε χρήματα. Αλλά πρέπει να πληρώσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο και αν θέλετε να έχετε έναν αληθινό πυροβολισμό, χρειάζεστε έναν προπονητή. Πληρώνετε γεύματα, διαμονή και πτήσεις για ένα δεύτερο άτομο. Σκέφτεστε: «Αύριο θα έχω έναν αγώνα στις 11 το πρωί, οπότε θα έπρεπε να το ελέγξω από το ξενοδοχείο μου, γιατί αν δεν κερδίσω δεν θέλω να πληρώσω μια επιπλέον νύχτα εδώ», σας δοκιμάζει συναισθηματικά. Δοκιμάζει πόσο άσχημα θέλετε. Facebook Pinterest Μήλος Raonic έφτασε στους ημιτελικούς του Wimbledon το 2014, χάνοντας τον Roger Federer.Φωτογραφία: Facundo Arrizabalaga / AP

“Οι γονείς μου ήταν κατανόηση αλλά ο κανόνας ήταν ότι έπρεπε να κάνω πανεπιστημιακά μαθήματα όταν γυρίζω υπέρ. Μόλις σκέφτηκα αν έβαλα το έργο τότε τα πράγματα θα συμβούν για μένα. Ήμουν πάντα έτσι. »Όταν φεύγουμε από το εστιατόριο και κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι, τα πιο επεκτατικά συμφέροντα του Raonic γίνονται σαφή. “Ήρθα στην τέχνη του Andy Warhol στη Νέα Υόρκη και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ερωτεύτηκα την πόλη. Ο θείος της μητέρας μου είναι ίσως ο πιο γνωστός καλλιτέχνης στο Μαυροβούνιο. Αλλά η υπόλοιπη οικογένειά μου είναι ακαδημαϊκή. Οι δύο παππούδες μου και ο πατέρας μου ήταν όλοι οι καθηγητές. Η μητέρα μου εργάστηκε σε μια τράπεζα.

“Στην ανατροφή μου δεν υπήρχε πραγματική κατανόηση της τέχνης και πώς αλλάζει οι άνθρωποι.Η τέχνη δείχνει πού βρισκόμαστε ως φυλή και την αναταραχή που αντιμετωπίσαμε ως ανθρώπινα όντα. Κοιτάξτε την Κίνα. Οι καλλιτέχνες απαγορεύονται. Ο Ai Weiwei είχε πάρει το διαβατήριό του από πολλά χρόνια και το έργο του είναι εκπληκτικό. “Μπορεί το τένις να είναι τέχνη; “Είναι,” αναφωνεί ο Raonic. “Ο Ρότζερ είναι ο πιο χαριτωμένος καλλιτέχνης στο γήπεδο, αλλά είμαστε όλοι δημιουργικοί με διαφορετικούς τρόπους, καθώς εργαζόμαστε για να βάλουμε μαζί τα παιχνίδια μας. Είναι δύσκολο να μετράτε το μεγαλείο – στο τένις ή την τέχνη – και έτσι δεν ξέρω αν κερδίζω ένα grand slam είναι ο πραγματικός ορισμός ενός σπουδαίου παίκτη. Θα ήθελα όμως να κάνω κάτι ιδιαίτερο στο Wimbledon. Αισθάνομαι ότι μπορώ να επιτύχω πολλά, πολύ περισσότερα φέτος. “

Rate this post